Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsrondreis "Natuur en Historie van Newfoundland & Labrador"

Deze reis begint in Deer Lake in het westen van Newfoundland. Hier ontmoet u uw medereizigers en vertrekt u per comfortabele bus naar het Gros Morne NP.
Wandelingen door de bossen, over weiden en langs meren laten u kennismaken met de rijkdom aan dieren en planten. Tijdens de wandelingen kunt u elanden en rendieren tegenkomen. In juni bloeien de orchideeën nog, in september zitten struiken vol bessen. Een boottocht door de fjorden en een wandeling door het bijzondere, kale landschap geven u een indruk van de krachten van de natuur.
Van Gros Morne NP wordt de weg genomen naar het noordelijker gelegen St. Barbe vanwaar de ferry naar Labrador vertrekt. Langs de kust zijn zeevogels en vaak walvissen te zien. In juni en juli kunnen ook nog ijsbergen voorbij drijven! 
Red Bay was in de 16e eeuw de walvisvaardershoofdstad van de wereld. Een bezoek aan het bezoekerscentrum en een wandeling brengen u terug in de tijd. Verder bezoekt u hier een grafheuvel die ouder is dan de piramiden in Egypte. Het landschap is adembenemend.
Vervolgens per ferry terug naar Newfoundland. In L'Anse aux Meadows zijn 1000 jaar oude overblijfselen van woningen uit de tijd van de Noormannen gevonden. De replica's vormen nu een openluchtmuseum. In het bezoekerscentrum zijn de opgegraven vondsten tentoongesteld. U kunt hier rondwandelen en u even in de Norrmannentijd wanen.
Op de weg naar het zuiden wordt een bezoek gebracht aan Port au Choix een van de vindplaatsen van de oudste Indianencultuur van Newfoundland. De overnachting is is Corner Brook waarmee de reis eindigt.

Accommodaties & vervoer

Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende hotels naar keuze op indeling 2-pers. kamers of in 1-pers. kamers. De kamers zijn allen voorzien van privé faciliteiten.
De rondreis wordt gemaakt met een comfortabele minibus.

Vluchten, verlenging of combinaties

U kunt na deze reis terug naar huis vliegen of uw vakantie in Canada verlengen met een verblijf in St. John's, Halifax, Montreal of Toronto. Combinaties met andere reizen in Canada zijn veelal mogelijk.
De benodigde vluchten kunnen wij ook voor u verzorgen. Stuur ons uw wensen, vul een bel-me-terug berichtje in of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. We helpen u graag verder bij het samenstellen van uw reis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Deer Lake

Na aankomst op de luchthaven van Deer Lake ontmoet u de gids en de andere reizigers. Vervolgens wordt de groep naar het hotel in Deer Lake gebracht, waar zal worden overnacht. Diner is op eigen gelegenheid.
's Avonds kan er wellicht een eerste wandeling gemaakt worden in de omgeving.

Dag 02 Gros Morne NP

Het eerste bezoek aan het Gros Morne NP bestaat uit een wandeling en een boottocht door de indrukwekkende fjorden. Het landschap is fenomenaal. Op verschillende plaatsen kletteren watervallen langs de steile bergwanden, die het water omsluiten.
Tijdens de wandeling naar de boot en weer terug zult u de mooiste bloeiende planten kunnen zien. Zeker in juni en begin juli zullen de orchideeën in bloei staan. Later zal de Pitcherplant, een vleesetende moerasplant, veel te zien zijn. Langs de bosrand en in het open veld kunnen kariboes en elanden verschijnen. 

Dag 03 Gros Morne NP / Tablelands

In het Gros Morne NP ligt een gebied dat Tablelands genoemd wordt. Hier is gesteente van de aardmantel dat zich onder de oceaan bevond op het land geschoven. Het betreft een gebied van circa 80 vierkante kilometer. Het zal niemand verwonderen dat hier bijzondere aardlagen letterlijk boven water zijn gekomen. Zo is er gesteente te vinden doorspekt met een zwart mineraal dat eruit ziet als slangenhuid. Ook zijn er gedeelten waar veel fossielen in het gesteenten te vinden zijn. De zware metalen die uit de onderlagen van de aarde zijn meegekomen, zorgen ook voor een bijzondere flora en fauna.
U kunt in het Discovery Centre van Parks Canada meer leren over de geologie en de natuur van de Tablelands.

Dag 04 NP The Arches - ferry naar Labrador

Vanuit Gros Morne NP wordt naar het noorderlijker gelegen St. Barbe gereden. De kustlijn wordt steeds grilliger. De golven beuken bij iedere storm op de rotsen en slijten zo gaten en grotten in de uitstekende delen. In het NP The Arches, waar de meeste bogen te zien zijn, wordt uiteraard gestopt. 
Bij St. Barbe wordt de ferry naar Labrador genomen. Tijdens de oversteek kunnen walvissen, dolfijnen, papegaaiduikers en andere zeevogels gezien worden. Daarna volgt een rit naar L'Anse aux Clair waar overnacht wordt.

Dag 05 Red Bay

Vandaag staat geheel in het teken van de visvangst, historische walvisvaart en Canadese historie voor de Noormannen. In Red Bay is een museum dat gewijd is aan de 16e eeuwse walvisvaart. Nadat de Europeanen de walvissen op Spitsbergen, bij Jan Mayen en Groenland zo goed als uitgeroeid hadden, staken ze over naar de oostkust van Canada. Red Bay en Battle Harbour ontstonden in die tijd.
Op het eiland tegenover Red Bay (The Sadle) zijn nog veel sporen uit deze tijd in het landschap te zien. Van geheel verroeste lieren tot de vormen van traanovens.
Later wordt een bezoek gebracht aan de één na hoogste vuurtoren van Canada die in Point Armour staat. Vervolgens wordt een grafheuvel bezocht waarvan men heeft vastgesteld dat deze tot de oudste van Canada behoort. Men zegt dat de gevonden overblijfselen tot wel 9000 jaar oud zijn. 
Langs de kust rijdend zullen er ongetwijfeld zeevogels, zeehonden en misschien walvissen gezien worden.
Er wordt weer in L'Anse aux Clair overnacht.

Dag 06 L'Anse aux Meadows

De dag begint met een ferryovertocht naar St. Barbe. Vandaar wordt de weg langs de noordkust vervolgd tot aan L'Anse-aux-Meadows. Hier heeft men bij opgravingen overblijfselen gevonden van een nederzetting van Noormannen. Het zou Leif de Gelukkige zijn geweest die hier "Vinland" rond 1000 na Chr. heeft gesticht. Leif was de zoon van Erik de Rode, de Noorman die Groenland had ontdekt.
Zowel in L'Anse aux Meadows als in het nabij gelegen Norsted zijn de huizen/boerderijen nagebouwd aan de hand van wat men had opgegraven. In de zomer is het een openluchtmuseum waar mannen en vrouwen in kledij uit de Noormannentijd rondlopen en die laten zien hoe men leefde, hoe men hout bewerkte, brood bakte etc. Tevens is er een klein museum waar de opgegraven voorwerpen tentoongesteld staan.
Als het mooi weer is, kan er vanuit het verderop gelegen St. Anthony een walvissafari gemaakt worden. In deze omgeving zijn niet alleen Bultruggen te vinden, maar onder andere ook Orka's en Noordkapers.
Er wordt in het havenstadje St. Anthony overnacht.

Dag 07 St. Anthony - Port aux Choix

In de ochtend is er tijd om St. Anthony te verkennen. Bij het kleine haventje is een interssant museum gewijd aan de Engelse dokter Grenfell. Deze dokter heeft veel gedaan aan de verbetering van de gezsondheid en levensomstandigheden van de vissers hier in het noorden van Newfoundland en Labrador.
De kleine havenstad speelde in de tijd van de grote expedities richting Noordpool en het zoeken van de noordelijke doorvaart een grote rol. Menige expeditie sloeg hier zijn laatste voorraden in.
Daarna is het tijd om weer zuidwaarts te rijden. Onderweg wordt gestopt bij Port aux Choix National Historic Park. Hier zijn overblijfselen gevonden van de Martime Archaic indianen die hier leefden. De oudste vondsten dateren van 3500 jaar geleden. 
In Corner Brook wordt overnacht.

Dag 08 Corner Brook

Nog een ontbijt en de reis is ten einde.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen in Deer Lake en eindigen in Corner Brook (Newfoundland).

DataReisduur
02 juni - 09 juni 201907 nachten
16 juni - 23 juni 201907 nachten
30 juni - 07 juli 201907 nachten
07 juli - 14 juli 201907 nachten
21 juli - 28 juli 201907 nachten
04 aug - 11 aug 201907 nachten
01 sept - 08 sept 201907 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers€ 2.818,00
In 1-pers. kamers€ 3.181,00

De prijzen zijn inclusief:

groepsrondreis zoals beschreven met lokale Engelssprekende gids, overnachtingen naar keuze in 2-pers. of 1-pers. kamers d/t op basis van logies/ontbijt, lunches onderweg, excursies, toegang tot genoemde musea en parken, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Deer Lake en terug vanaf Corner Brook, indien u vliegt via St. John's: bus of retourvlucht St. John's - Deer Lake/Corner Brook (circa CAD 210 c.q. circa CAD 600), diners, (fris)drankjes, optionele excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanuit Amsterdam of Brussel naar St. John's evenals eventueel benodigde overnachtingen aldaar, retourbusrit of vlucht van St. John's naar Deer Lake en van Corner Brook naar St. John's. Verlenging in andere delen Canada of combinatie met andere reizen of een verblijf in steden zoals Toronto of Ottawa is ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen u graag de mogelijkheden voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.