Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele Winterreis IJsland

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol. Vandaar vliegt u in ca. drie uur rechtstreeks naar IJsland. De hoofdstad Reykjavík is de basis van waaruit de excursies starten. Natuurlijk bezoekt u het geothermische gebied Geysir, de enorme waterval Gullfoss en het prachtige Þingvellir NP.
Maar er is meer: u maakt een sneeuwscootertocht en een wandeling op een gletsjer, u gaat naar de zuidkust en naar het gletsjermeer Jókulsarlón waarin diepblauwe stukken gletsjerijs drijven en met een beetje geluk ziet u verschillende keren het noorderlicht. Er zijn nog twee dagen die u naar eigen wens kunt invullen met excursies, een bezoek aan de Blue Lagoon of door op eigen gelegenheid de stad Reykjavík verder te verkennen.

Vertrek vanaf Zaventem (Brussel) is mogelijk met een afwijkend reisschema.

Verlenging en extra excursies

Deze reis is naar wens aan te passen wat betreft het aantal dagen en de excursies. Extra excusies voor de dagen ter vrije besteding kunnen vooraf geboekt worden, maar kunnen ook ter plaatse geregeld worden.

Accommodaties

Bij deze reis heeft u keuze uit het hostel en verschillende hotels. Enkele voorbeelden zijn:
Hotel Cabin ligt aan de rand van het centrum bij de haven van Reykjavík. Het hotel is pas geheel gerenoveerd en heeft 249 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Er is een inpandig restaurant waar het ontbijtbuffet, lunch en diner geserveerd worden. De bar bevindt zich bij de algemene zitruimte. 
Hotel Holt is zeer centraal, maar toch rustig gelegen. Dit 4* hotel is ingericht als een Arthotel. In alle kamers en openbare ruimten zijn verfraaid met schilderijen en sculpturen. De collectie bevat o.a. meer dan 300 stukken uit de privé collectie van de grondlegger van Holt Holt, Thorvaldur Guðmundsson. Het hotel is verder klassieke ingericht. Er zijn 28 kamers en 12 suites. Het heeft een uitstekende keuken.

Heeft u een ander hotel op het oog? Geen probleem ook dat kunnen we voor u boeken.

Reis van dag-tot-dag

Dag 01. Amsterdam - IJsland

Aan het begin van de middag vliegt u met Icelandair naar de internationale luchthaven Keflavík. Na aankomst gaat u met de zogenaamde Flybus naar het pension of hotel van uw keuze. Het is of wordt al snel donker. Als het helder is en er sterk noorderlicht is, dan is dit fenomeen zelfs in de stad te zien.
Overnachting in gekozen accommodatie op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02. Golden Circle & sneeuwscootertocht

Vroeg ontbijt. Rond 09.00u wordt u opgehaald. De excursie per superjeep gaat van start met een bezoek aan het Þingvellir NP. Hier kunt u zien waar in het jaar 930 het eerste parlement (þing) bijeenkwam. Wat u hier ook ziet, is de scheiding tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent. Hier "groeit" IJsland! Sinds 2004 staat dit gebied op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
Vervolgens rijdt de jeep door naar het geothermische gebied Geysir waar de Strokkur regelmatig spuit en andere kleinere heetwaterbronnen pruttelen en stomen. Hier kunt u een poosje rondwandelen, fotograferen en/of filmen.
Daarna komt het echte werk. Via de hooglandweg Kjölur wordt naar de Langjökull gereden. Hier op deze ijskap staan de sneeuwscooters klaar en kunt u ervaren hoe het voelt om hiermee en op deze bijzondere plek rond te rijden.
Na de sneeuwscootertocht wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 03. Dag ter vrije besteding

Voor vandaag zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en bijvoorbeeld musea en kerken bezoeken. Ook kunt u vooraf of ter plaatse aanvullende excursies boeken voor deze dag, zoals snorkelen in Silfra in het Þingvellir NP, een tocht per ATV/quad maken, een excursie per 4WD-Jeep doen, een excursie naar de ijstunnel in de Langjökull doen.

Dag 04 + 05 De zuidkust & Jókulsarlón

Ook nu weer mag u vroeg uit de veren. Rond 09.00u wordt u opgehaald bij het hostel of hotel. De rit begint langs de zuidkust met ruige kliffen en enorme watervallen zoals de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Bij beiden zal gestopt worden en krijgt u de tijd om rond te wandelen en te fotograferen.
Bij het dorpje Vik wordt gestopt om de grillige rotsen (Reynidranger) die voor de kust in de branding staan beter te bekijken. De weg langs de zuidkust leidt over de 900 m lange brug over het afwateringsgebied van de Vatnajökull.
Langs de weg zijn inmiddels enorme gletsjers te zien. Er wordt een korte pauze gehouden in het Skaftafell NR. Even verderop ligt de Jókulsarlón, het gletsjermeer waarin grote brokken gletsjerijs drijven. Zelfs langs de kant van de weg en aan het strand liggen brokken ijs. Na een uitgebreide stop wordt verder gereden naar het hotel voor de komende nacht.
's Avonds kan er mogelijk noorderlicht (Aurora borealis) verschijnen.
Na het ontbijt gaat u terug naar het gletsjermeer. Hier kunt u deelnemen aan een optionele boottocht over het meer (vooraf bij te boeken!). In het Skaftafell NP kunt u een wandeling van ca. één uur over de gletsjer maken.
Tijdens de rit terug naar Reykjavík is er wellicht noorderlicht te zien. 
Tussen 20.00u en 22.00u wordt u naar uw accommdatie in Reykjavík teruggebracht. 

Dag 06. Dag ter vrije besteding

Deze dag kunt u weer zelf invullen. Wellicht wilt u een van de excursies zoals genoemd bij dag 03 maken of wilt u juist uw verblijf op IJsland afsluiten met een ontspannend dagje in de Blue Lagoon.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 07. IJsland - Amsterdam

Na het zeer vroeg ontbijt gaat u naar de luchthaven voor de vlucht met Icelandair terug naar Amsterdam.

Data & Prijzen winter 2018 - 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam.
Indien gewenst, kunt ook vertrekken vanaf Brussel.

DataReisduur
Amsterdam: dagelijks van 15 okt 2018 - 31 mrt 201906 nachten
Brussel:
iedere di, do, vr en zo van 16 okt 2018 - 31 mrt 2019
05 of 07 nachten

Prijzen per persoon op basis van logies/ontbijt bij vertrek vanaf Amsterdam, vanaf

Prijzen vanaf Brussel op aanvraag.

Accommodatie2-pers. kamer
vanaf
1-pers. kamer
vanaf
Hotel Cabin€ 1.700,00€ 1.956,00
Hotel Holt€ 1.931,00€ 2.299,00

De prijzen zijn inclusief:

Icelandairlijnvlucht vanaf Amsterdam naar Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, transfer van de luchthaven Keflavík naar hotel in Reykjavík en v.v., 5 nachten in gekozen accommodatievorm op basis logies/ontbijt, 2-daagse excursie Zuidkust & Jókulsarlón met gletsjerwandeltocht, sneeuwscootertocht (2 personen op één sneeuwscooter)*, Golden Circle excursie met Superjeep, alle excursies met Engelssprekende gidsen, informatieboekje en SGR-dekking.
* Tegen meerprijs is het mogelijk om met één persoon op een sneeuwscooter te rijden.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, lunches en diners, optionele excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.