Ga naar inhoud

Tromsø in de winter

de uitvalsbasis voor een spannende wintervakantie

:alttitle:

Tromsø in de winter

In de tijd van de grote poolexpedities was Tromsø een belangrijke bevoorradingshaven. Geen wonder dat juist hier een Poolmuseum gebouwd is. Een bezoek aan dit museum kan een mooi beginpunt zijn voor uw reis naar Spitsbergen. Ook de omgeving van Tromsø brengt u al helemaal in de Arctische sfeer. Een adembenemend fjordengebied met glashelder water, waarin u de vissen kunt zien zwemmen tijdens bootexcursies of kajaktochten; mooie, stille wandelgebieden in de dalen en op de bergtoppen. Kortom een geweldig gebied waar u uw Arctische avontuur kunt laten beginnen.
Ook in de winter is er van alles in Tromsø en directe omgeving te doen. Zo kunt u sneeuwschoenwandelingen, hondensledetochten en sneeuwscootertochten maken. U kunt een Samenkamp bezoeken en een tochtje per rendierslede maken. Voor walvisliefhebbers zijn er mogelijkheden om op zoek te gaan naar deze majestueuze dieren die hier in de winterperiode foerageren. En natuurlijk is Tromsø ook een goede uitvalsbasis voor allerlei noorderlichtexcursies (Aurora borealis).
Sinds 2019 wordt in de omgeving van Tromsø 's winters een IJshotel gebouwd waar u een extra gekoeld drankje kunt drinken of er overnachten.

Terug naar boven