Ga naar inhoud

IJshotel, overnachting & bezoek

:alttitle:

IJshotel, overnachting & bezoek

tromso-056

Tromso Ice Domes wordt ieder najaar gebouwd in de Tamokvallei. Tamok betekent 'forel', een hele toepasselijke naam gezien de overvloed van deze vis in de rivier die door de vallei stroomt. De omliggende bergen zijn meer dan 1200 m hoog en dragen ertoe bij dat de vallei koud blijft tijdens de twee maanden durende poolnacht. In de winter ligt de temperatuur in Tamok gemiddeld 7°C lager dan in Tromso, waardoor het de ideale plek is om het ijshotel de hele winter in goede conditie te houden.
Er is een ijsbar, een ijsbioscoop en een ijsrestaurant. In het gebouw zijn prachtige ijssculpturen, uitgelicht door gekleurde verlichting. De ijskamers hebben allen een tweepersoonsbed. Het frame hiervan is van ijs. Een comfortabel matras wordt bedekt door rendierhuiden met daarop een warme slaapzak.

> Overnachting Tromsø Ice Domes met sneeuwschoenwandeling en hondensledetocht.
Tijdens de 95 km lange rit van Tromsø naar de vallei kunt u genieten van het uitzicht op de fjorden en de besneeuwde bergen. Bij Tromsø Ice Domes wordt u opgewacht door een gids. U krijgt een rondleiding door het bijzondere bouwwerk. De rondleiding wordt heel passend afgesloten met een non-alcoholisch drankje in de ijsbar! Vervolgens staat er een gids op u te wachten voor de sneeuwschoenwandeling. U gaat op zoek naar dierensporen en naar het noorderlicht. De gids bereidt boven een kampvuur een maaltijd met lokale producten. Rond 23.00u bent u terug bij de Ice Domes en kunt u naar uw kamer voor een bijzondere nacht, een unieke winterervaring!
De volgende dag staat er na het ontbijt een begeleide hondensledetocht op het programma. U gaat met eigen slede (2 personen op 1 slede) een tocht maken door de prachtige natuur. Onderweg kan er van plaats gewisseld worden. Tijdens deze tocht krijgt u ook een warme lunch (stoofpot van lokale producten) aangeboden. Na de tocht brengt men u terug naar de Ice Domes om vervolgens terug naar Tromsø te gaan.

 • Vertrek: 17.00u / Terug: volgende dag ca. 15.30u.
 • 20 dec - 09 april.
 • Inclusief: transfers, gids, drankje ijsbar, sneeuwschoenwandeling met maaltijd, overnachting incl. ontbijt, hondensledetocht, benodigde materialen en warme kleding.

Prijzen 2023-2024:
> Per kamer, 2 personen: vanaf NOK 14.058.

> Dagbezoek Tromsø Ice Domes & bezoek rendieren.
Transfer van Tromsø naar Kamp Tamok. Rondleiding door Tromsø Ice Domes. Een gids vertelt u over de diverse ruimten en over de bouw van dit bijzondere bouwwerk. De rondleiding wordt afgesloten met een non-alcoholisch drankje in de ijsbar. Vervolgens gaat u naar een kleine kudde rendieren bij Kamp Tamok. U mag de rendieren voeren. Voor de lunch krijgt u een stoofpot van lokale producten aangeboden.

 • Duur excursie: 5 uur.
 • Min. 02 deelnemers / max. 46 deelnemers.
 • Vertrek: 10.30u.
 • 20 dec - 09 april
 • Inclusief: transfers, rondleiding met gids, drankje ijsbar, warme kleding, lunch, bezoek rendieren.

Prijzen 2023-2024:
> Volwassene: NOK 1095.
> Kind 4 - 11 jaar: NOK 547.

> Sneeuwschoenwandeling, bezoek Tromsø Ice Domes & bezoek rendieren.
Transfer van Tromsø naar Kamp Tamok. Ontmoeting met gids voor de sneeuwschoenwandeling. U gaat op zoek naar dieren en hun sporen. Samen met de gids hakt u hout voor een kampvuur. Gezamenlijk wordt er een lunch bereid op het open vuur. Hierna leert de gids u enkele overlevingstechnieken voor in de Arctische wildernis. Hoe u moet slapen, wat u kunt eten en hoe u de weg naar huis kunt vinden, zijn enkele vaardigheden. Na deze actieve ochtend volgt er een rondleiding door Tromsø Ice Domes, eindigend in de ijsbar waar een non-alcoholisch drankje op u staat te wachten. Vervolgens gaat u naar een kleine kudde rendieren bij Kamp Tamok. U mag de rendieren voeren.

 • Duur excursie: 8,5 uur.
 • Min. 02 deelnemers / max. 12 deelnemers.
 • Vertrek: 09.00u.
 • 20 dec - 09 april
 • Inclusief: transfers, sneeuwschoenwandeling met gids en lunch, rondleiding met gids, drankje ijsbar, warme kleding en laarzen, bezoek rendieren.

Prijzen 2023-2024:
> Volwassene: NOK 1.495.
> Kind 4 - 11 jaar: NOK 747.

> Hondensledetocht, bezoek Tromsø Ice Domes & bezoek rendieren.
Transfer van Tromsø naar Kamp Tamok. Ontmoeting met gids voor hondensledetocht. U gaat met eigen slede (2 personen op 1 slede) op pad. Onderweg kan er van plaats gewisseld worden. Er volgt daarna een rondleiding door Tromsø Ice Domes. Een gids vertelt u over de diverse ruimten en over de bouw van dit bijzondere bouwwerk. De rondleiding wordt afgesloten met een non-alcoholisch drankje in de ijsbar. Vervolgens gaat u naar een kleine kudde rendieren bij Kamp Tamok. U mag de rendieren voeren. Voor de lunch krijgt u een stoofpot van lokale producten aangeboden.

 • Duur excursie: 8,5 uur.
 • Min. 02 deelnemers / max. 16 deelnemers.
 • Vertrek: 09.00u.
 • 20 dec - 09 april
 • Inclusief: transfers, hondensledetocht, rondleiding met gids, drankje ijsbar, warme kleding, lunch, bezoek rendieren.

Prijzen 2023-2024:
> Volwassene: NOK 2.695.
> Kind 4 - 11 jaar: NOK 1.347.

> Sneeuwscootertocht, bezoek Tromsø Ice Domes & bezoek rendieren.
Transfer van Tromsø naar Kamp Tamok. Bij aankomst krijgt u kleding en helm voor de sneeuwscootertocht uitgereikt. Hierna volgt een veiligheidsinstructie en demonstratie. NB. De bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs!
Aansluitend volgt een rondleiding door Tromsø Ice Domes die eindigt in de bar. Hier krijgt u een niet-alcoholisch drankje aangeboden.Alvorens u weer naar Tromsø gaat, wordt er een bezoek gebracht aan de rendieren. U mag de rendieren voeren.

 • Duur excursie: 8,5 uur.
 • Min. 02 deelnemers / max. 20 deelnemers.
 • Vertrek: 09.00u.
 • 20 dec - 09 april
 • Inclusief: transfers, sneeuwscootertocht met instructie, rondleiding met gids, drankje ijsbar, warme kleding + helm, lunch, bezoek rendieren.

Prijzen 2023-2024:
> Volwassene: NOK 2.594.
> Kind 7 - 11 jaar: NOK 1.297.

Terug naar boven