Ga naar inhoud

Arctic Panorama Lodge

een geweldig basiskamp voor winterse activiteiten en om noorderlicht te kunnen zien

:alttitle:

Arctic Panorama Lodge

Op zo'n 350 km ten noorden van de poolcirkel aan de ingang van de Lyngenfjord, op het eiland Uløya, ligt Arctic Panorama Lodge. Hier bent u ver weg van kunstmatig licht. Dit maakt het en is daarmee de ideale plaats om op noorderlichtjacht te gaan. Vanuit de lodge worden de dagelijkse activiteiten aangeboden. Als het donker is, is alle aandacht gericht op het zien van noorderlicht (Aurora borealis).

De reis in het kort

Deze reis begint reis op Schiphol vanwaar met één overstap naar Tromsø gevlogen wordt. U verblijft één nacht in een centraal geleven hotel. De volgende dag wordt u opgehaald en naar Arctic Panorama Lodge gebracht voor een verblijf naar keuze van drie of vier nachten op basis van volpension. U kunt kiezen uit activiteiten zoals walvissafari, hondensledetocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en dagelijks op zoek naar noorderlicht. Op de laatste dag wordt u naar het centrum van Tromsø gebracht. Hier heeft u nog een laatste middag om bijvoorbeeld nog het museum te bezoeken. De volgende morgen op eigen gelegenheid (Flybuss) naar het vliegveld, vanwaar u met één overstap terugvliegt naar Amsterdam.
De lengte van het verblijf kan op verzoek worden aangepast, evenals vertrek vanaf Brussel of Dusseldorf.

Als u deze reis kiest

 • 6- en 7-daags arrangement (verlenging en combinaties zijn mogelijk).
 • Overnachtingen op basis van volpension.
 • Inclusief noorderlichtexcursies (Aurora borealis) en/of walvissafari, hondensledetocht en sneeuwscootertocht.
 • Vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf is ook mogelijk.

Impressies

 • Aurora borealis boven de fjord bij de Arctic Panorama Lodge.
  1/11

  Aurora borealis boven de fjord bij de Arctic Panorama Lodge.

 • Sneeuwscooter met slede.
  2/11

  Sneeuwscooter met slede.

 • Even opwarmen met koffie onderweg.
  3/11

  Even opwarmen met koffie onderweg.

 • Noorderlicht (Aurora borealis).
  4/11

  Noorderlicht (Aurora borealis).

 • Van half december tot eind januari verblijven er Orka's in de naburige fjorden.
  5/11

  Van half december tot eind januari verblijven er Orka's in de naburige fjorden.

 • Noorderlicht (Aurora borealis).
  6/11

  Noorderlicht (Aurora borealis).

 • Huiskamer en eettafel van de Arctic Panorama Lodge.
  7/11

  Huiskamer en eettafel van de Arctic Panorama Lodge.

 • Receptie en bar/lounge Arctic Panorama Lounge.
  8/11

  Receptie en bar/lounge Arctic Panorama Lounge.

 • De suites met uitzicht op de fjord.
  9/11

  De suites met uitzicht op de fjord.

 • Suite.
  10/11

  Suite.

 • Sauna.
  11/11

  Sauna.

Dag tot dag

 • Amsterdam / Brussel - Tromsø (met één overstap)

  U vliegt naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel met één overstap naar Tromsø, waar u (als u met SAS vliegt) aan het einde van de middag aankomt. Vliegt u met de KLM, dan komt u halverwege de avond aan. Per Expressbus gaat u naar een centraal gelegen hotel, voor overnachting op basis van logies/ontbijt. Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad in voor een eerste kennismaking. Als het helder is en het noorderlicht actief is, kunt u wellicht al de eerste dag afsluiten met het noorderlicht.

 • Tromsø - Arctic Panorama Lodge

  Na het ontbijt heeft u de ochtend en een gedeelte van de middag ter vrije besteding in Tromsø. U kunt het Poolmuseum of de IJskathedraal bezoeken, of wandelen in de stad. Aan het einde van de middag is de groepstransfer per minibus naar de lodge. De totale transfer, inclusief veerbootovertocht duurt ongeveer 4 uur. Tijdens de rit heeft u uitzicht op de bergen en de fjorden van de Lyngen Alpen. Bij de kleine haven ligt de boot klaar om u naar het eiland te brengen waarop de lodge gebouwd is. Vanaf de aanlegplaats is het nog circa 10 minuten per minibus naar de lodge.
  De lodge ligt op een heuvel, waardoor u een mooi uitzicht heeft over de fjord en verdere omgeving. Na aankomst ontmoet u de eigenaren en gastheer/vrouw. Na het inchecken staat het groepsdiner klaar in het restaurant. Na het diner is er de mogelijkheid om bij helder weer op zoek te gaan naar het noorderlicht.
  Vindt u de transfer over land te lang duren? Er bestaat ook de mogelijkheid om u (tegen fikse meerprijs) met een helikopter op te laten halen.

 • Walvissafari, hondensledetocht of sneeuwscootertocht

  Afhankelijk van het gekozen programma is er na het ontbijt de walvissafari (alleen van 25 oktober 2024 - 27 januari 2025), hondensledetocht of een sneeuwscootertocht.
  > Walvissafari, 3-4 uur.
  > Hondensledetocht, 3-4 uur, 2 personen per slede.
  > Sneeuwscootersafari, 3 uur, 2 personen per sneeuwscooter.

  Bij de activiteiten wordt de benodigde warme kleding e.d. ter beschikking gesteld. Warme drankjes en een snack zijn inclusief. U wordt vanaf de lodge naar het beginpunt van de tocht gebracht en later bij het eindpunt weer opgehaald en teruggebracht naar de Arctic Panorama Lodge.
  Terug in de lodge wordt de lunch geserveerd. De middag kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken of om één van de Noorse sledes te proberen. Na het diner kunt u wederom op zoek gaan naar noorderlicht.

 • Sneeuwschoenwandeling

  Als u heeft gekozen voor de reis met de walvissafari dan is er deze ochtend een hondensledetocht. Na de tocht wordt u teruggebracht naar de lodge waar de lunch klaar staat. In de middag kunt u ter plaatse een optionele excursie boeken, op eigen gelegenheid een wandeling maken of uzelf trakteren op een bezoek aan de spa en een massage.

  Heeft u gekozen voor de reis met een hondensledetocht of sneeuwscootertocht op dag 3, dan maakt u deze ochtend o.l.v. een Engelssprekende gids een sneeuwschoenwandeling in de omgeving. Afhankelijk van de sneeuwcondities kan in drie kwartier tot een uur het hoogste punt van de route bereikt worden. Vanaf de top heeft u een panoramisch uitzicht over de omringende bergen en de fjord. Vervolgens wordt teruggewandeld naar de lodge waar de lunch klaar staat.
  > Sneeuwscootertocht NOK 2.990 p.p.
  > Hondensledetocht NOK 3.390 p.p.
  > Walvissafari NOK 3.490 p.p. (alleen vanaf 25 oktober 2024 - 27 januari 2025).
  Alle excursies zijn inclusief warme kleding e.d. en warme dranken.
  Ontbijt, lunch en diner in de lodge.

 • Van het 6-daagse programma. Lyngen - Tromsø

  Na het ontbijt, groepstransfer terug naar Tromsø. Tijdens deze rit kunt u nog even genieten van het winterse landschap. Hier overnacht u de komende nacht in een van de goede, centraal gelegen hotels. De middag en avond is ter vrije besteding in Tromsø.

 • Van het 7-daags programma. Arctic Panorama Lodge

  Op deze dag kunt u eventueel nog een aanvullende excursie bijboeken of van de spa genieten. 's Avonds is er na het diner in de traditionele tent een verhalenavond georganiseerd. Hier worden verhalen verteld over de Samí en de lokale cultuur.
  's Avonds kunt u nog een laatste keer op zoek gaan naar het noorderlicht.
  Ontbijt, lunch en diner in de lodge.

 • Van het 6-daagse programma. Tromsø - Amsterdam / Brussel (met één overstap)

  Na het ontbijt heeft u een deel van de ochtend ter vrije besteding in Tromsø. Eventueel kunt u nog een korte, optionele excursie maken.
  Begin van de middag op eigen gelegenheid (Expressbus) naar het vliegveld voor de vluchten van Tromsø naar Oslo met één overstap naar Amsterdam of Brussel.

 • Van het 7-daagse programma. Lyngen - Tromsø

  Na het ontbijt, groepstransfer terug naar Tromsø. Tijdens deze rit kunt u nog even genieten van het winterse landschap. Hier overnacht u de komende nacht in een van de goede, centraal gelegen hotels. De middag en avond is ter vrije besteding in Tromsø.

 • Tromsø - Amsterdam / Brussel (met één overstap)

  Na het ontbijt heeft u een groot deel van de ochtend ter vrije besteding in Tromsø. Eventueel kunt u nog een korte, optionele excursie maken.
  Begin van de middag op eigen gelegenheid (Expressbus) naar het vliegveld voor de vluchten van Tromsø naar Amsterdam of Brussel met één overstap.

De Arctic Panorama Lodge

Arctic Panorama Lodge is gebouwd op het eiland Uløya, in de Lyngenfjord en bestaat uit een hoofdgebouw met een receptie, bar en een zitkamer met open haard. Er is een lange eettafel in de zitkamer vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de fjord. Achter de zitkamer is een ruimte waar het ontbijt en lunch in buffetvorm aangeboden wordt. Hier staat tevens altijd koffie en thee en er is een koelkast waar gekoelde drankjes, zoals sap, kan pakken. Het diner wordt geserveerd aan de lange tafel waar alle gasten aanschuiven.
Vanuit het hoofdgebouw kan zijn via de corridor bij de zes 2-pers. standaardkamers bereikbaar. Deze kamers hebben uitzicht op de berg en zijn allen voorzien van een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De zes 2-pers. superiorkamers zijn in het naastgelegen gebouw ondergebracht. Deze kamers zijn groter dan de standaard 2-pers. kamers en ze zijn voorzien van een eigen ingang, een bureau met stoel en twee gemakkelijke fauteuils, een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De superiorkamers hebben allen grote ramen (vloer tot plafond) met zicht over de fjord. 
Verder is er een spa met sauna en jacuzzi, waar ook massages worden aangeboden. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 15 februari 2024
noorwegen-725

De prijzen zijn inclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam - Tromsø en v.v. (met één overstap) in de goedkoopste klasse.
 • Incl. per persoon 1x 23 kg ruimbagage + 1x 8 kg handbagage.
 • 02 overnachtingen in centraal gelegen hotel in Tromsø op basis van logies/ontbijt.
 • Groepstransfers van Tromsø naar Arctic Panorama Lodge en v.v.
 • 03 c.q. 04 overnachtingen in het gekozen kamertype in Arctic Panorama Lodge op basis van volpension.
 • Bij de 6-daagse walvissafari combinatie: walvissafari, hondensledetocht en verhalenavond in de Samentent (lavvu).
 • Bij de 6-daagse hondensledetocht combinatie: hondensledetocht, sneeuwschoenwandeling en verhalenavond in de Samentent (lavvu).
 • Bij de 6-daagse sneeuwscooter combinatie: sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en verhalenavond in de Samentent (lavvu).
 • Bij de 7-daagse walvissafari combinatie: walvissafari, hondensledetocht en verhalenavond in de Samentent (lavvu).
 • Bij de 7-daagse combinatiereis: sneeuwscootertocht, hondensledetocht, sneeuwschoenwandeling en verhalenavond in de Samentent (lavvu)
 • Noorderlichtexcursies.
 • Alle excursies zijn incl. gids, warme kleding en warme drankjes.
 • Gratis toegang tot de spa en diverse behandelingen.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Eventuele verhoging van toeslag en/of belastingen,
 • Toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is,
 • Overige maaltijden & (fris)drankjes,
 • Extra excursies,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.

Verlengen met eventueel een nachtje ijshotel

Deze reis is eenvoudig te verlengen met enkele nachten in Tromsø om hier de sfeer van het Parijs van het noorden op te snuiven of een verblijf in het ijshotel net buiten Tromsø. Wilt u een voorstel op basis van uw wensen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in. We helpen u graag verder.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven