Ga naar inhoud

Expeditiecruise Ultiem: Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica, de Zuidpoolcirkel voorbij??!

Alles in één reis!

:alttitle:

Expeditiecruise Ultiem: Falklandeilanden, South Georgia & Antarctica, de Zuidpoolcirkel voorbij??!

De expeditiecruiseschepen Ultramarine en Hondius zullen weer een aantal langere reizen maken waarbij de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica bezoecht zullen worden. Bij Antarctica zal bovendien een poging worden gedaan om voorbij de Zuidpoolcirkel te komen.
Het zijn niet alleen reizen met door indrukwekkende landschappen met ijsbergen en ontmoetingen met pinguïns, zeehonden, zeeolifanten en walvissen, maar waarbij u ook op meerdere manieren actief bezig kunt zijn.
Is dit de reis waar u lang naar op zoek bent?

Als u deze reis kiest

  • Scheepsreizen in expeditiesfeer op basis van volpension.
  • Regelmatig landexcursies en zodiaccruises.
  • Engelssprekende expeditieleiding.
  • Min. 132 / max. 170 / 199 passagiers // internationaal gezelschap.
  • Verlenging in Argentinië en in Chili is mogelijk.

Impressies

  • IJsberg in de Antarctic Sound (Iceberg Alley).
    1/13

    IJsberg in de Antarctic Sound (Iceberg Alley).

  • Half Moon, een van de South Shetlandeilanden.
    2/13

    Half Moon, een van de South Shetlandeilanden.

  • Macaronipinguïn op Hannah Point, Livingston.
    3/13

    Macaronipinguïn op Hannah Point, Livingston.

  • Ezelspinguïns.
    4/13

    Ezelspinguïns.

  • IJsberg.
    5/13

    IJsberg.

  • De kerk van Stanley, Falklandeilanden.
    6/13

    De kerk van Stanley, Falklandeilanden.

  • South Georgia Pijlstaart.
    7/13

    South Georgia Pijlstaart.

  • Kong Haakon Bay, South Georgia.
    8/13

    Kong Haakon Bay, South Georgia.

  • Grytviken, South Georgia.
    9/13

    Grytviken, South Georgia.

  • Koningspinguïn op St. Andrews Bay.
    10/13

    Koningspinguïn op St. Andrews Bay.

  • Springende Bultrug.
    11/13

    Springende Bultrug.

  • Kinbandpinguïn op Half Moon.
    12/13

    Kinbandpinguïn op Half Moon.

  • Pelsrobben op Salisbury Plain, South Georgia.
    13/13

    Pelsrobben op Salisbury Plain, South Georgia.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dagprogramma is een voorbeeld van hoe de reis er uit kan zien. Weer, wind, ijs bepalen voor een groot deel de uitvoerbaarheid van een reis. De genoemde plaatsen zullen niet altijd aangedaan worden, maar de alternatieven zijn dan zeker niet minder interessant.

  • Buenos Aires

    Aankomst in Buenos Aires. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum van de stad. Na het inchecken, is er een vertegenwoordig(st)er van de rederij aanwezig om uw vragen te beantwoorden en de informatie te geven over de chartervlucht de volgende ochtend.

  • Inschepen Ushuaia

    Reis met de Hondius:
    Halverwege de middag wordt u op de kade verwacht om in te schepen.

    Reizen met de Ultramarine:
    Na een vroeg ontbijt, groepstransfer naar het vliegveld voor de chartervlucht van Buenos Aires naar Ushuaia. Na aankomst is er een groepstransfer naar het centrum van Ushuaia, waar u even de gelegenheid heeft om rond te kijken. Aan het einde van de middag groepstransfer naar het schip.

    Voor alle schepen:
    Na het inschepen verlaat het schip de haven en vaart het Beaglekanaal uit. De eerstkomende uren bepalen de oevers van het Beaglekanaal het uitzicht. Onderweg zullen Wenkbrauwalbatrossen, aalscholvers en Magelhaenpinguïns te zien zijn. Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij en vliegen er Wenkbrauwalbatrossen rond het schip.
    Rond middernacht zal het schip het Beaglekanaal verlaten om aan de oversteek naar de Falklandeilanden te beginnen.

  • Op zee

    Op de uitkijk naar zeevogels en walvissen. Er zullen lezingen zijn over diverse onderwerpen. Vogelliefhebbers komen vast aan hun trekken: Wenkbrauwalbatrossen, Reuzenstormvogels, Wilsons stormvogeltjes, Prions, Zuidelijke stormvogels, Kaapse duiven en soms een Zuidpooljager zorgen voor de nodige opwinding.
    Tegen de avond komen de Falklandeilanden in zicht.

  • Falklandeilanden

    In de hoofdstad Stanley kunt u musea en het postkantoor bezoeken. Voor filatelisten zijn hier bijzondere postzegels en stempels te verkrijgen. Soms wordt er een bustocht naar Betty Cove aangeboden waar veel pinguïns en zeeolifanten verblijven.
    Vervolgens worden er een of meerdere landingen gemaakt op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcass, Saunders of misschien zelfs Steeple Jason waar grote kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rotspinguïns zijn. Deze bezoekjes zijn slechts een voorproefje van wat u op South Georgia te wachten staat.

  • Op zee

    Er wordt koers gezet richting South Georgia. Er volgen ruim twee volle dagen op zee. Onderweg zal de Antarctische convergentiezone gepasseerd worden. Binnen een aantal uur zal de buitentemperatuur en vooral de watertemperatuur sterk dalen. Het warmere water van de noordelijke oceanen komt er in botsing met het ijskoude Antarctische water. Hierdoor komt er zeer voedselrijk water naar boven, waardoor er opvallend veel albatrossen zweven. Ook kleinere soortgenoten zoals Roetkopalbatrossen, Zuidelijke stormvogels en diverse prions hangen regelmatig in het kielzog van het schip.
    Tijdens de dagen op zee worden er ook lezingen gehouden over allerelei onderwerpen zoals de dieren die u tijdens de reis kunt tegenkomen, geschiedenis, glaciologie en ecologie.

  • South Georgia

    South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
    In de tijd van de walvisvaart was er o.a. Grytviken een grote walvisverwerkingsfabriek, wat woningen voor de werklieden en opzichters en er was zelfs een kerkje gebouwd. Het voormalige opzichtershuis is nu een kleine museum met soevenirwinkel. Verder staan er nog wat overblijfselen van de fabriek.
    Bij de ingang van de baai ligt het kerkhof, met het graf van o.a. Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het [kerkhof kunt u Koningspinguïns en pelsrobben tegenkomen.
    Na het bezoek aan Grytviken, zullen andere plaatsen bezocht worden. De weersomstandigheden zullen deels mee bepalen waar aan land gegaan kan worden. Maar men zal altijd proberen om een van de plaatsen waar enorme Koningspinguïnkolonies zijn, te bezoeken. Dit kan Salisbury Plain, St. Andrews Bay of Gold Harbour zijn. Buiten de Koningspinguïns zijn hier veelal ook zeeolifanten en pelsrobben op de stranden te vinden,
    Op andere plaatsen zijn kolonies albatrossen, zoals de Roetkop- en Grijskopalbatros, en Macaronipinguïns te vinden. En dat allemaal in enorme aantallen. Helaas mag er in deze periode niet aan land gegaan worden op Prion, waar de Reuzenalbatrossen broeden, maar u kunt deze majestueuze dieren wel zien rondzweven.
    Vanwege de enorme voedselrijkdom in de wateren rondom South Georgia is de kans ook heel groot om walvissen te zien.

  • Op zee

    Nadat South Georgia is verlaten, zullen er weer twee dagen op zee doorgebracht worden. Gedurende de gehele oversteek kunnen albatrossen te zien zijn en kunnen er walvissen bij het schip opduiken. Dichterbij de South Shetlandeilanden zullen de eerste ijsbergen in zicht komen, soms met groepjes pinguïns er op.
    Ook nu weer zullen er allerlei lezingen gehouden worden door de expeditieteamleden.

  • South Shetlandeilanden - Antarctisch Schiereiland

    Als het weer en de ijscondities het toelaten worden er gemiddeld twee landingen per dag gemaakt worden.
    De dagen zullen bestaan uit het varen door indrukwekkende weidse landschappen en het aan land gaan op eilanden als Cuverville, Half Moon en Rongé met voornamelijk Ezels- en Kinbandpinguïns. Het vulkanische eiland Deception is landschappelijk erg mooi. U kunt hier een bad nemen in het warme water. Er is een Kaapse duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie bij Bailey Head. Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
    Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
    Nog verder zuidwaarts ligt het spectaculaire Lemairekanaal en het eiland Petermann, waar bij Charcot Point de overwinteringshut heeft gestaan van Jean-Baptiste Charcot, die hier in 1909 strandde met zijn schip Pourqoui-Pas?.
    De Fisheilanden is een eilandengroep halverwege Petermann en de Zuidpoolcirkel. De eilanden zijn niet gemakkelijk te betreden. Meestal wordt er gekozen voor een zodiaccruise waarbij dan ook vaak Weddellzeehonden en Krabbeneters op ijsschotsen gezien worden.

  • Zuidpoolcirkel voorbij??!

    Als de Crystal Sound bereikt kan worden, dan is de Zuidpoolcirkel overgestoken.
    Hoeveel verder zuidwaarts gevaren kan worden, is afhankelijk van de ijssituatie. Als alles meezit, kan er mogelijk nog een landing op Detaille gemaakt worden, waar een verlaten station staat, dat slechts drie jaar in gebruik is geweest. Zo zuidelijk bestaat de mogelijkheid dat er op het pakijs enkele Keizerspinguïns te zien zullen zijn.

  • Noordwaarts langs het Antarctisch Schiereiland

    Daarna wordt de reis in noordelijke richting voortgezet. Langs het schiereiland kunnen dan nog enkele landingen gemaakt worden. Bijv. bij de Oekraïnse basis Vernadsky, bij Port Lockroy of bij Neko Harbour. Op alle plaatsen waar aan land gegaan zal worden, zullen pinguïnkolonies zijn. De meestvoorkomende pinguïn is de Ezelspinguïn. Verder kunnen overal walvissen (voornamelijk Bultruggen en Dwergvinvissen) opduiken. Op ijsplaten kunnen Weddellzeehonden, Krabbeneters en Zeeluipaarden liggen te rusten. Een enkele keer wordt er een groep Orka's gezien.

  • Drake Passage

    De laatste twee dagen worden op de Drake Passage doorgebracht. Langzaam verdwijnen de contouren van het Antarctische landschap en drijven er ook geen ijsbergen meer voorbij. Tijdens de oversteek kunt u nagenieten van de belevenissen van de reis en foto's delen met reisgenoten .
    Laat in de avond van de tweede dag van de oversteek komt het Zuid-Amerkaanse continent in zicht. Misschien zijn de contouren van Kaap Hoorn te zien voor het schip het Beaglekanaal invaart.
    In de loop van de nacht wordt Ushuaia bereikt.

  • Ontschepen in Ushuaia

    Als het schip aan de kade ligt, kan er na het ontbijt van boord gegaan worden in Ushuaia.

    Als u reist met de Hondius:
    Er wordt een groepstransfer naar het vliegveld verzorgd, waarmee de reis eindigt.

    Als u reis met de Ultramarine:
    Na het ontschepen worden alle passagiers op een bustocht meegenomen door het NP Tierra del Fuego, die eindigt bij het vliegveld.
    Vervolgens per chartervlucht terug naar Buenos Aires waarmee deze reis eindigt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 20 maart 2024
antarctica-651
  • Reis van huis naar Ushuaia (Hondius) of Buenos Aires (Ultramarine) en terug.

Polar Plunge

Tijdens deze Antarctische reizen wordt de mogelijkheid geboden om een keer een sprong te wagen in het ijskoude polaire water. Deze zogenaamde Polar Plunge wordt beloond met applaus, een warm drankje en natuurlijk een certificaat.

Kajakprogramma

Tijdens alle reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Enige ervaring is aan te bevelen. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.

Peddelexcursie

Tijdens de reizen met de Ultramarine kunnen mensen zonder ervaring met kajakken het een keer proberen met een peddelexcursie. U kunt dan één keer een excursie maken met een zeer stabiele opblaaskajak. Meerprijs zoals genoemd. Vooraf boeken is noordzakelijk.

Peddelsurfen

Tijdens de reizen met de Ultramarine kunnen ervaren surfers tegen de genoemde meerprijs deelnemen aan het peddelsurfen.

Helikoptervlucht

Tijdens deze reis maakt u een helikoptervlucht over het poollandschap. Per keer neemt men 7-9 passagiers mee voor een vlucht van circa 10-15 minuten. In de prijs van de scheepspassage zit 1 helikoptervlucht, indien de omstandigheden goed zijn. Aan boord kan men tegen betaling eventueel meer helikoptervluchten boeken.

Heli-hiking Ultramarine

Als de weersomstandigheden het toelaten, kan men wandelingen aanbieden in de hogere delen van het Antarctisch Schiereiland. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Als u deze optionele excursie boekt gaat u één keer met een groepje op pad.
Aan boord kunt u, indien gewenst en mogelijk, tegen betaling meer helikopterexcursies boeken.

Helikopterlanding Ultramarine

Tijdens de reizen met de Ultramarine is het ook mogelijk om een landing te maken op het ijs of berg met de helikopter. Waar er uiteindelijk een landing plaats zal vinden, is afhankelijk van de lokale condities. Als u deze optionele excursie boekt gaat u één keer met een groepje op pad.
Aan boord kunt u, indien gewenst en mogelijk, tegen betaling meer helikopterexcursies boeken.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site. Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor om de mogelijkheden door te spreken. Indien gewenst kunnen wij u bellen op een door u gekozen tijdstip. Vuult u hiervoor het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven