Reisinformatie

Reisbeschrijving Heliskiën op vulkaanhellingen in Kamtsjatka

Na aankomst op de luchthaven van Petropavlovsk worden de deelnemers naar het Hotel Bel-Kam-Tour gebracht. Na inchecken volgt de kennismaking met de gids. U krijgt een uitgebreide (veiligheids)instructie en er wordt een indeling van de groepen gemaakt. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met de vaardigheden en wensen van de individuele deelnemers, zodat iedereen het optimale plezier uit de activiteiten kan halen.
De volgende zes dagen wordt er op verschillende locaties geskied. Kamtsjatka kent vele vulkanen die geschikt zijn voor het heliskiën. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn er afdalingen met een hoogteverschil tot 2200 m mogelijk. Per dag worden in de regel 8 tot 10 afdalingen gepland.
Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken. Het uitzicht is vaak overweldigend. Sommige afdalingen brengen u door open bossen, andere voeren over gletsjers. Enkele afdalingen zijn relatief makkelijk, andere kennen juist zeer moeilijke passages.
De avonden worden met alle skiërs in het hotel doorgebracht. Er zijn diverse openbare ruimten en er is zoals het in Kamtsjatka hoort een zwembad dat gevoed wordt door een warmwaterbron.
Aan het einde van uw verblijf wordt u van het hotel naar de luchthaven gebracht.

Helikoptervluchten

In de reissom zijn 8 vlieguren met de helikopter inbegrepen. Meerdere vlieguren kunnen worden bijgeboekt voor € 390,- per uur en bij tenminste 12 deelnemers. Zijn er minder deelnemers dan wordt de prijs pro rata verhoogd.
Indien door weersomstandigheden niet alle acht uren gebruikt kunnen worden, wordt er per heel ongebruikt uur € 350,- per persoon gerestitueerd.

Conditie & ervaring

Deze reis is uitsluitend geschikt voor ervaren skiërs en snowboarders. Het hebben van een goede conditie spreekt voor zich.

Huren van ski's of snowboard

Indien gewenst, kunnen ski's of een snowboard gehuurd worden. Dit dient direct bij boeking te worden opgegeven.

Benodigde vluchten, overnachtingen in Moskou etc.

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, evenals de benodigde overnachtingen op heen- en terugreis in Moskou en eventuele gewenste extra overnachtingen in Petropavlovsk.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Petropavlovsk (Kamtsjatka).

DataReisduur
07 mrt - 14 mrt 202007 nachten
14 mrt - 21 mrt 202007 nachten
21 mrt - 28 mrt 202007 nachten
28 mrt - 04 apr 202007 nachten
04 apr - 11 apr 202007 nachten
11 apr - 18 apr 202007 nachten
18 apr - 25 apr 202007 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamer€ 6.850,00
Meerprijs 1-pers. kamer€ 390,00
Skihuur€ 180,00

De prijzen zijn inclusief:

reis zoals beschreven op basis van volpension, accommodatie op indeling in hotel in 2-pers. kamers d/t, groepstransfers, 08 vlieguren per helikopter, Engels-/Duitssprekende Alpin Travel heligids, veiligheidsmaterialen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

ski's en snowboarden, persoonlijke kleding, retourlijnvlucht Amsterdam - Moskou - Petropavlovsk, overnachtingen in Moskou, drankjes, visumkosten, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachting en eventuele verlenging:

Indien gewenst verzorgen wij uw vluchten, overnachting(en) in Moskou en eventuele verlenging. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK VISUM

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, verzorgen wij graag de aanvraag van uw visum. Indicatie € 110,00 per persoon (2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.