Ga naar inhoud

Winterweek in de Norrsken Lodge

uw thuis voor de mooiste winteravonturen in Zweden

:alttitle:

Winterweek in de Norrsken Lodge

Net onder de poolcirkel, bij het dorpje Torne niet ver van de Finse grens, ligt de Norrsken Lodge. Een historische lodge bestaande uit enkele gebouwen in een prachtige bosrijke omgeving. In de winter is dit een ideale plaats voor activiteiten zoals hondensledetochten en sneeuwschoenwandelingen. Bovendien is het een goede plaats om een goede kans te maken op het zien van noorderlicht (Aurora borealis).

De reis in het kort

Deze reis begint op het vliegveld van Luleå, waar u welkom wordt geheten en naar de Norrsken Lodge gebracht wordt. De gastheer van de lodge neemt u dagelijks mee de Zweedse natuur in en op zoek naar noorderlicht. De sneeuwschoenwandelingen en een hondensledetocht zijn inclusief. Verder kunt u optioneel een sneeuwscooter- of een rendiersledetocht maken, gaan ijsvissen of een bezoek brengen aan het ijsdorp bij het Finse Kittilä. Gedurende uw verblijf leert u ook meer over de Samen en hun tradities. De reis eindigt met een groepstransfer naar het vliegveld van Luleå.

Als u deze reis kiest

 • Semi-individuele groepsreis.
 • Inclusief sneeuwschoenwandelingen, hondensledetocht en excursie Samencultuur
 • Optioneel: ijsvissen, sneeuwscootertocht en bezoek Kittilä (Finland)
 • Verblijf in de lodge op basis van volpension
 • Verlenging in Zweden mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • 1/7

 • 2/7

 • 3/7

 • 4/7

 • 5/7

 • 6/7

 • 7/7

Dag tot dag

 • Luleå - Norrsken Lodge

  Aankomst in Luleå. Vanaf het vliegveld is er een groepstransfer naar de Norrsken Lodge. De rit duurt ongeveer 2 uur en zolang het licht is, kunt u genieten van het winterse landschap. Bij aankomst in de lodge wordt u verwelkomd met een drankje. Tijdens het inchecken krijgt u meer informatie over het programma van de komende dagen. 's Avonds is er een driegangen diner in het restaurant. Voor degene die nog zin heeft, kan bij het kampvuur nog nagenieten van de eerste dag. Wellicht is er zelfs het noorderlicht te zien.

 • Sneeuwschoenwandeling en bezoek Särkilax-kerk

  Na het ontbijt kunt u zich voorbereiden op de sneeuwschoenwandeling. Tijdens de tocht steekt u de bevroren rivier over naar het eiland Happakyllå. Hier wandelt u door een berkenbos waar o.a. elanden leven. Met een beetje geluk ziet u een van deze majestueuze tijdens de tocht. Na terugkomst bij de lodge kunt u zich opwarmen met koffie/thee of kunt u een glaasje traditionele rode bessensap proeven.
  Voor de middag staat een bezoek aan de Särkilax-kerk gepland. Deze houten kerk is een replica van een kerk die hier in 1409 was gebouwd. Tijdens de overstroming in 1615 is deze kerk weggevaagd. De replica is volgens traditionele methode gebouwd en van lokaal gekapt hout. Na de excursie staat de soep klaar. Voor het avondeten kunt u nog een stukje wandelen in de omgeving of een boek lezen bij het haardvuur.
  Na het diner is er bij redelijk heldere hemel wellicht noorderlicht te zien.

 • Winterse wandeling of optionele excursie(s)

  Na het ontbijt kunt u deelnemen aan de begeleide wandeling door het bos een van de optionele excursies.
  Optionele excursies:
  > Sneeuwscootertocht over bevroren rivieren en door berkenbossen. Er is een tocht van 3 uur (SEK 2.200 p.p.) en een tocht van 5 uur (SEK 2.800 p.p.).
  Let op voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.
  > Bezoek aan de Arctic Moose Farm (SEK 800 p.p.). Deze boederij ligt op een uurtje rijden van de lodge. Hier kunt u deze prachtige dieren va dichtbij zien en als wilt zelfs voederen en aaien.
  Na het diner is het weer tijd om de hemel in de gaten te houden voor eventueel verschijnend noorderlicht.

 • Dag ter vrije besteding, optionele activiteiten

  In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken in de omgeving of een optionele excursie boeken.
  Optionele excursies:
  > IJsvissen op de nabij gelegen rivier (ca. 1 uur, SEK 300 p.p.)
  > 30 minuten rally rijden op het meer (SEK 1.200 p.p.).
  > Bezoek aan het Finse dorp gemaakt van sneeuw en ijs in Kittilä (SEK 1.000 p.p.)
  > Noorderlicht sneeuwscootertocht (SEK 2.000 p.p.).
  Na de lunch is de sauna opgewarmd en staat ook de hottub klaar. De perfecte manier om te ontspannen.
  Na het diner weer op de uitkijk naar noorderlicht.

 • Hondensledetocht

  Na het ontbijt is het tijd om naar de kennel te gaan, waar u de enthousiaste Siberische huskies ontmoet. De eigenaren vertellen u graag van alles over de honden. Na het knuffelen en fotograferen, is het tijd om met de hondensleden op pad te gaan. De tocht duurt ca. 45 minuten. Na de tocht staat er een warm drankje met een versnapering klaar voor u teruggebracht wordt naar de lodge, waar de soep weer klaar staat.
  Verdere dag ter vrije besteding, u kunt gaan wandelen in de omgeving of ontspannen in de lounge.
  's Avonds na het diner is het weer tijd om buiten te kijken of het noorderlicht actief is.

 • Waterval & poolcirkel voorbij, optionele rendiersledetocht

  Na het ontbijt is het tijd om meer te leren over de Samen, een nomadisch volk dat hier al eeuwenlang met rendierkuddes rondtrekken. De gids zal u van alles vertellen over de mensen en hun tradities. De excursie brengt u naar een noordelijkere deel van Zweden. Onderweg wordt er gestopt bij de Kattilakoski stroomversnellingen. Niet veel later passeert de weg noordpoolcirkel, hetgeen gevierd moet worden. Verder staat er een bezoek aan een rendierslager op het programma. Hij zal u vanalles vertellen over het bereiden van rendiervlees.
  Na de lunch kunt u een optionele rendiersledetocht (SEK 1.750 p.p.) maken. U kunt ook op eigen gelegenheid wandelen of ontspannen in de lounge.
  Aan de nachtelijke hemel kan er noorderlicht (Aurora borealis) verschijnen.

 • Bezoek Tsarenhut & maken van uw eigen tradionele houten mok

  Na het ontbijt gaat u op pad naar Finland. Op de berg Avasaksavaara, net over de grens, staat de voormalig jagershut van de Russische Tsaar Romanov. De gids zal met verve over de geschiedenis vertellen. Mocht de grens met Finland dicht zijn, dan is het laternatief Luppioberget, waar mooie rotstekeningen te zien zijn. Ook hierover valt genoeg te vertellen.
  Na de lunch is het tijd om naar de werkplaats van Mike te gaan. Hier gaat u een traditionele Samen houten mok maken, een leuk souvenir om mee naar huis te nemen. Ruw berkenhout moet bewerkt worden tot de mok ontstaat.
  Na het diner nog een laatste kans om noorderlicht te kunnen zien!

 • Norrsken Lodge - Luleå

  Na het ontbijt groepstransfer van de lodge naar het vliegveld van Luleå. Einde van de reis.

De Norrsken Lodge ligt in het Zweedse dorp Övertorneå net onder de poolcirkel. De Torne stroomt langs het dorp en vormt de natuurlijke grens met Finland. Het hoofdgebouw is Hotel Prästgärden en is gebouwd in 1852. In dit gebouw zijn negen kamers, allen met eigen sanitair. Enkele kamers hebben uitzicht op de rivier.
Hotel Stuga is het naastgelegen gebouw en volledig gerenoveerd. Hier zijn vier kamer, die ook voorzien van eigen sanitair.  
Naast de twee hotelgebouwen heeft de Norrsken Lodge ook nog 12 hutten, waarvan er twee recent zijn verbouwd. Alle hutten hebben uitzicht op de rivier. De komende jaren zal men alle hutten gaan renoveren. De hutten zijn geschikt voor max. 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Er zijn twee slaapkamers (1 slaapkamer met twee gelijkvloerse 1-pers. bedden en 1 slaapkamer met stapelbed), badkamer met douche en toilet, een kleine keuken en woonkamer met televisie.
Het restaurant ligt op loopafstand van zowel de hotels als de hutten. Ontbijt is in buffetvorm. De lunch wordt meestal geserveerd in de lounge en het 3-gangen diner wordt geserveerd in het restaurant.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 24 juni 2022
zweden-101

De prijzen zijn inclusief

 • Groepstransfer van vliegveld Luleå naar Norrsken Lodge en v.v.
 • 07 overnachtingen in gekozen accommodatietype op basis van volpension.
 • Genoemde groepsexcursies.
 • Alle excursies zijn incl. gids, warme kleding en warme laarzen.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Lijnvluchten Amsterdam - Stockholm - Luleå en v.v.
 • Eventuel benodigde overnachting op de heen- en/of terugweg.
 • Overige (fris)drankjes.
 • Optionele excursies.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.

Verlengen in Stockholm of combinatie met verblijf in Finland

Deze reis is eenvoudig te verlengen met enkele nachten in bijvoorbeeld Stockholm en is te combineren met een verblijf in Finland. Wilt u een voorstel op basis van uw wensen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven